Symfonia smaku

29 Lu

 
 { czyli maje zgłoszenie do 2 edycji EDUKATORA SYTLU }

***

Muzyką strawą dla duszy. Moja aranżacja „Symfonia smaków” w sposób bezpośredni nawiązuje do muzyki. Elementy wystróju, menu a także stylizacja potraw współgrają ze sobą, tworząc harmonię smaków odpowiednią na wieczór we dwoje.

Na stole możemy spotkać:

 „Wiosnę” Vivaldiego w postaci świeżej przekąski z grillowanych, wiosennych warzyw (pomidor, cukinia, pieczarka) przekładanych musem z bakłażana oraz delikatne obłoki z krewetkowych krakersów nadziewanych łososiem, rzodkiewką i pestkami granatu.

Kanon serów w którym ilość gatunków i smaków nawiązuje do kanonu D Pachelbela, podany na drewnianych deskach w futerale od skrzypiec.

Ciekawą przekąską jest „basowa krewetka” która podana w formie klucza na pięciolinii z cynamonowego makaronu wraz z oliwkowymi nutami może przyjemnie zaskoczyć podniebienie. „Basowa krewetka” podana jest w asyscie sałatki z fig i rukoli serwowanej w nutkach (łyżeczki SHOW do złudzenia przypominaja nuty)

Podkładki wykonane są ze ston z nutami.

Na stole w formie dekoracji znajduje się flet poprzeczny, obok znajdziemy skrzypce, w tle gitarę i klawisze i instrumenty perkusyjne.  Całości „muzycznego” wieczoru dopełnia ceipłe światło kominka. Oczywiście na  tej uczcie przekąsek nie może zabraknąć prawdziwej symfonii płynącej z głośników.

***


Reklama

Komentarze 3 do “Symfonia smaku”

  1. Elle 29 lutego, 2012 @ 11:32 am #

    To nakrycie to dzieło sztuki :) Powodzenia w konkursie!

  2. Arleta 30 lipca, 2012 @ 8:02 pm #

    Niesamowite ujęcie smaku w muzyce , wyższa kultura drga dźwiękami w Twoich kompozycjach! Bravo!

  3. szWaczka 5 grudnia, 2012 @ 8:11 pm #

    cudo!!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

%d blogerów lubi to: